OVER MIJ

Hoi! Ik ben Marloes Theunissen (1990): pedagoog, kindercoach, geregistreerd kindertolk®, meisjescoach en de trotse eigenaresse van Blend Kindercoaching.

Samen met mijn vriend Jaap woon ik in een rustig, centraal gelegen dorp genaamd Dongen (NB- tussen Tilburg en Breda) waar ik mijn praktijk aan huis heb: fijn hè?

Ons huis lijkt stiekem wel op een kleine kinderboerderij met een paar knotsgekke gezellige viervoeters: 2 katten (Nala is een Ragdoll & Pepper een Maine Coon), 2 honden (Milo de knotsgekke mopshond en deugniet Floyd de speelse Samojeed). Ook hebben we 8 fluffy kippen! 🙂 Zoals je misschien al door hebt, ben ik een echte dierenvriend (ik red zelfs nog een mier van de verdrinkingsdood, alleen spinnen ontwijk ik liever): dieren voelen namelijk haarfijn aan wat er speelt, net als ik! 

Jezelf vol vertrouwen laten zien en zijn wie je bent is niet gemakkelijk en gaat vaak gepaard met twijfels en beïnvloeding van buitenaf. 

Van kinds af aan worstelde ik hiermee. Ik voelde me erg alleen en heb me veel laten belemmeren door een negatief zelfbeeld. Ik ging steeds op zoek naar bevestiging buiten mezelf, herken je dat? Ik raakte steeds meer verwijderd van wie ik werkelijk ben. Met vallen en opstaan, ontdekte ik dat alle antwoorden al die tijd in mezelf lagen… Ik verstopte mezelf niet meer en ik hield mezelf niet meer klein, omdat ik nu gelukkig weet hoe het ook anders kan! Vanuit mijn expertise en ervaringen, heb ik mijn kwetsbaarheid om kunnen zetten in mijn kracht en ben ik gaan doen wat ik altijd al wilde doen: gezinnen gelukkiger maken.

Ik ben een gevoelig persoon, een echte helper die van aanpakken houdt. Ik heb voelsprieten voor de “niet-lekker-in-hun-vel-zitters”. Hier kwam ik achter toen ik aan de PABO begon om juffrouw te worden. Ik zag en voelde haarfijn aan welke kinderen iets “meer” nodig hadden. In de klas was hier helaas niet genoeg tijd en ruimte voor om passende begeleiding te bieden. Om deze reden ben ik de HBO-opleiding Pedagogiek (gericht op ontwikkelingsstimulering en opvoedingsondersteuning bij gezinnen) gaan volgen. Om mij verder te ontwikkelen heb ik de HBO-opleiding tot Kindercoach afgerond. In 2016 kwam de opleiding tot Kindertolk op mijn pad. Ik werk met de PresentChild -methode. Deze methode gaat ervan uit dat kinderen hun ouders spiegelen en dat ze nooit iets doen voor niets.

Ik ben gespecialiseerd in rouw en verlies, in de breedste zin van het woord (te denken valt aan ziekte in het gezin, maar ook aan scheidingen). Daarnaast ben  ik meisjescoach: speciaal voor meiden die zich alleen voelen, i.c.m. zelfbeeld-gerelateerde problematieken. Hiermee ben ik één van de allereerste gecertificeerde meisjescoaches in Noord Brabant.

In het verleden heb ik al een hoop ervaring opgedaan in het coachen, begeleiden en ondersteunen van kinderen, jongeren en hun (bonus)ouders in de jeugdzorg, in de klas, op een zorgboerderij, de buitenschoolse opvang en verschillende kinderdagverblijven.

* Mijn lievelingskleuren zijn rood, bruin en roze

* Ik ben een echt meisje-meisje, mét een stoer randje: de ene dag draag ik een jurk met hakken, de andere dag loop ik in makkelijk zittende kleding met mijn favoriete nike-of adidas schoenen, of een combi van jurk en sneakers. Je hoeft dus niet te kiezen zie je wel, want je mag het allemaal zijn! ☺

* Sporten heb ik altijd heel leuk gevonden. Zo heb ik op dansen gezeten, kunstrijden (schaatsen), aikido, karate, handbal, westernrijden, en ik heb 8 jaar gevoetbald.

* Ik wandel graag in het bos

* Je mag me wakker maken voor een wafel met warme kersen (of aardbei) met slagroom & voor een kroket speciaal (helaas willen ze deze niet altijd op bestelling voor mij maken in de friettent, dus ik maak ze gewoon zelf 😉 )

* Ik ben allergisch voor alcohol (JA, je leest het goed – ik zwel op en krijg rode brandende vlekken;) ).

* Spruitjes en Broccoli lust ik niet

* Ik ben een drieling

* Ik ga graag naar de film