Blog

VOELEN

Voordat je een gevoel kunt uiten, moet je het voelen 💗

Zelf heb ik in het verleden (door allerlei omstandigheden) besloten om een tijd lang niet meer te willen voelen…. Hierdoor kreeg ik een negatief zelfbeeld, voelde ik me ongelukkig en kwam ik moeilijk voor mezelf op. Vaak vond ik emoties maar moeilijk en lastig (ik moest me maar niet zo aanstellen) en ontkende het. Maar door boosheid en verdriet te ontkennen, gaat je emotie niet weg!💡Ze vervormen…. en geloof me ze komen op een andere manier en op een ander moment weer naar boven.🐉 Bij mij werden mijn emoties vastgezet in mijn lichaam: hoofdpijn, slapeloosheid en tintelingen/zenuwpijn.
Wat ik hiermee wil aangeven is dat het zooo belangrijk is om een kind (en jezelf) toe te staan te voelen wat je voelt. Blijf bij dat gevoel en erken het (voel je je zo boos)?
Iedereen wil toch erkend worden in zijn gevoel? Hierna is er ruimte om te kijken naar mogelijkheden/oplossingen💪🏻💗
Een potje ouderwets huilen mag (lees MOET) zelfs! Het toelaten van huilen is heel belangrijk – dan komt er vanzelf van alles in beweging 💧💗

 

Vind je het lastig om gevoelens te uiten? In mijn webshop vind je het tranenpotje. Speciaal voor grote krokodillentranen en kleine snotneusjes.

Is er iets gebeurd dat je droevig maakt? De tranenpot vangt al jouw tranen op en tovert deze om in iets moois! Op ieder traankaartje staat een gevoel beschreven (zoals de-loop-naar-de-maan-traan & ik-wil-je-niet-vergeten-traan). Met deze oefening ontdekken kinderen dat er verschillende soorten verdriet zijn en het helpt kinderen om deze te herkennen. De 40 tranenkaartjes nodigen kinderen uit om over verdriet (om allerlei redenen) en troost te praten. Tevens zit er een regenboog knutsel bij. Laat ieder kind zijn eigen woorden of kleuren geven aan het verdriet, praten helpt! Tranen zijn niet verkeerd en stoppen vanzelf, als ze mogen stromen in een veilige omgeving.
Wil jij ook zo’n tranenpot? Voor €9,95 (exclusief verzendkosten) stuur ik deze tranenpot naar je op!

 

No Comments
Post a Comment