Blog

AANMOEDIGING

Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag dan jezelf uit en moedig jezelf aan!
Deze wijze les wil ik je graag meegeven. Het helpt je om jezelf op deze manier door moeilijke periodes heen te slaan. Geloof me, ik weet er alles van. Mijn verleden is heftig en zwaar geweest. Het enige wat me op de been hield was mijn moeders kracht en de steun van mijn familie, deze kracht nam ik over! Moeder = de overtreffende trap van moed J.
Toch kregen we de ene tegenslag na de andere -– totdat ik zelf mijn dieptepunt bereikte…
Maar hoe weet je wanneer je je dieptepunt hebt bereikt? Vaak denk je dat als je niet meer dieper kan vallen, dan gebeurt er wel weer iets waardoor je NOG dieper valt, terwijl je dacht dat bodem allang bereikt was…  Het is een gevoel wat je overkomt, jouw hoofd en lijf geven het aan zelf aan (signalen).

Hoe ik er weer uit krabbelde? Door aanmoediging! Aanmoediging… ik heb het nog steeds nodig. Maar inmiddels ben ik geen kind meer, dus moedig ik mezelf aan, alsof ik het tegen een kind heb – mijn eigen (innerlijke) kind! Dit helpt! Klinkt raar he? En het voelt ook raar als je dit in het begin hardop tegen jezelf zegt! Ik moedig mezelf aan en ik merk dat ik vanzelf ook anderen ga aanmoedigen. En dat doet niet alleen die ander, maar ook mij weer goed.

Jij bent de enige die het verschil kan maken of jij een mini-me (de middelmatige versie van jezelf) of een maxi-me (de beste versie van jezelf) wilt zijn. Geloof in je eigen kunnen en kracht. Je kan het! Vertrouw op je positieve zelf.
Wanneer ga jij besluiten dat je meer in je mars hebt dan wat je nu doet? Wanneer geef jij jezelf die positieve schop onder je kont om meer uit je werk, je gezin of je leven te halen dan je nu doet?
Het werkt bevrijdend als je doorzet in wat je het liefste zou willen. Als je durft te kiezen voor iets anders, zonder naar dat stemmetje in je hoofd te luisteren (wat als… ) en de negatieve reacties uit je omgeving. In mijn geval was dat: voor mezelf beginnen. Plezier hebben in wat je doet, vertrouwen en volharden.

Ik was het niet gewend… en ik weet zeker dat jij het misschien ook niet gewend bent, om jezelf aan te moedigen. Moedig jij jezelf aan, zoals je je eigen kind zou aanmoedigen? Denk hier eens over na… Wees niet te beroerd om jezelf aan te moedigen, zie bijvoorbeeld eens wat aanmoediging met je kind doet! Waarschijnlijk gaat je kind hier enorm van stralen en groeien!

Om je erbij te helpen om jezelf te kunnen aanmoedigen en om jezelf beter te voelen geef ik je hieronder wat tips. Probeer het eens een weekje uit en zie wat het met je doet! Je kunt het!

1). Stop met pleasen van iedereen (behalve jezelf)
2). Stop met bang zijn om te falen
3). Stop met uitstellen (het wordt nooit perfect)
4). Stop met de negatieve zelfpraat (deze is lastig….)
5). Stop met oordelen en bekritiseren van anderen
6). Stop met bang zijn om te slagen (een belangrijke!)

MOED
Ik ben een flink en moedig mens
niemand kan mij raken,
ik ben geworden wat ik ben
door wat ik mee moest maken.
Niemand neemt mij af
wat ik daardoor heb geleerd
al zijn er van die dagen
dan loopt alles verkeerd.
Dan is er weer die onrust
gaat alles veel te vlug.
Ik doe drie stappen voorwaarts
en doe er vijf terug.
Maar ik zal overleven
mij krijgen ze niet klein.
Want ik zal altijd mezelf zijn.
(Bron: Sammy Geerts)

Ik daag je uit om vandaag jezelf aan te moedigen zoals jij je kind zou aanmoedigen.
Ik daag je uit om vandaag met tenminste 1 ding uit je comfort zone te stappen!! Laat je me weten hoe dat voelde? #MOED!

 

No Comments
Post a Comment